mandag 21. februar 2011

Google virker ikke mer

Før var google en særdeles god søkemotor på nettet. Den var såpass god at den ble et verb, og alle de andre søkemotorene ble borte. Men nå er google langt fra så god som den burde være - i alle fall dersom man tar børsverdien på google med i regningen.


Jeg skulle lage middag , og trykket inn "suppe" i google. Treff nr 7 var "Tynn Britney suppe - kultur -dagbladet.no" , treff nr 8 var "finn priser på suppe" fra nettavisen. Noe er galt!

For å sjekke hvordan dette så ut med andre mat-ting forsøkte jeg med "biff" .
Alle sakene google tilbød meg handler om bergen filmfestival! Ingen var om mat.

Dette endrer seg litt fra dag til dag, i dag er det faktisk en sak om matretten biff der, under en sak som en biff-hettegenser.

Dette er utrolig elendige resultater. Det er null logikk - hvor mange biffer blir spist i Norge i forhold til antallet besøkende på Bergen filmfestival? Google gjør ikke jobben sin, google virker rett og slett veldig dårlig.

Jeg er veldig glad jeg ikke sitter på masse google-aksjer...3 kommentarer:

 1. Jeg deler din fortærende frustrasjon! :-)

  SvarSlett
 2. Hvis man vil ha suppeoppskrift, så søker man vel på "suppeoppskrift"? Og hva var det du ville vite om biff? Trenger du hjelp til steking så er kanskje "steke biff", "biff oppskrift" etc. bedre søk?

  Når et søk ikke har et entydig svar, så er det vel naturlig at google heller ikke kommer med samme svar hver gang?

  I de tilfellene jeg søker etter noe helt spesifikt, synes jeg fortsatt Google ligger langt foran sine konkurrenter. I tillegg har de blitt mere dagsaktuelle, hvilket også kan forklare større variasjon i treffene, kontra før.

  SvarSlett
 3. Jeg skulle søke på priser på rønken her om dagen.. fikk bare opp priser på rønken på dyr. great job.

  SvarSlett